Hond veilig vervoeren in de auto met hondenrek

Autoriteiten in Canada zeggen dat een vrouw met haar hond liep toen deze haar aanviel en doodde. De hond rende weg, maar werd later geslagen en gedood door een auto.

De getuigen die het lichaam van het slachtoffer hebben gevonden, zeggen in deze moeilijke tijd aan haar familie te denken. Haar naam en leeftijd zijn niet bekendgemaakt.

Getuige Jocelyn Parker bracht haar puppy dinsdagmorgen naar de crèche toen ze een auto aan de kant van de weg zag staan, een hond in de verte en de 15-jarige Keianna Borden haar wenkte.

‘Ik heb de pitbull gezien. Ik wist meteen dat het de hond was en ik maakte me geen zorgen. Ik zorgde voor de hond en het ging snel ‘, zei Taylor.’ Het had iemand anders pijn kunnen doen, en het leven van mensen is belangrijker dan dat van de hond. ‘ Ondanks de hondenrek auto.

Transport hulpmiddelen voor de auto

Borden was een ochtend gaan joggen toen ze langs het slachtoffer, wiens naam niet is vrijgegeven, en haar hond rende. Alles leek op dat moment in orde, maar toen ze een kwartier later terugkwam, realiseerde ze zich dat er iets mis was. Dakkofer voor de auto zat scheef.

‘Ik stap over en de hond komt op me af. Ik zeg hem dat hij terug moet gaan omdat … ik hem geen pijn zal doen, en dan zie ik de vrouw in de greppel ‘, zei Borden. ‘Het was best eng. Hij was erg op zijn hoede en beschermend, maar hij leek aardig, alsof hij me geen pijn wilde doen, maar hij wist dat er iets mis was. ”

Borden en Parker hebben 911 gebeld.

‘Wat er in die tien of vijftien minuten is gebeurd, weten we niet. Alleen zij en de hond zullen het weten,’ zei Parker. ‘We dachten dat de hond haar had aangevallen op basis van het type van haar verwondingen.’

Officieren die ter plaatse arriveerden, waren het erover eens dat de vrouw werd aangevallen door de hond, aldus Parker. Ze moedigde de politie aan om het publiek te waarschuwen, wat ze ook deden. Meerdere getuigen beschrijven de hond als een pitbull, maar de politie kan het ras niet bevestigen.

Mark Taylor hoorde het nieuws en zag de hond op pad. Hij rende eroverheen en zei dat het doden van de hond de juiste beslissing was.

De getuigen zeggen dat ze in deze moeilijke tijd aan de familie van het slachtoffer denken.

De politie zegt dat het onderzoek loopt.